Organiska kemi Studietips du kanske vill prova

I den här artikeln kommer jag att dela en studieteknik för organisk kemi som du kanske vill prova: anteckningar i en föreläsning.

Innan du stänger den här sidan, tänk, “Nej, jag vet hur jag antecknar”, snälla lyssna på mig. Inte bara vill du göra anteckningar, utan du vill också ta anteckningar.

Om du hamnar i någon av följande kategorier kanske du tror att det inte gäller dig

  • Din lärare ger dig PowerPoint-anteckningar för föreläsningen
  • Din professor undervisar läroböcker
  • Den tidigare studenten ger dig en komplett uppsättning anteckningar
  • Tänk igen, vad du ska läsa gäller särskilt för dig.

Tänk på detta:

Du sitter i klassen och följer föreläsningen i lärobok / bilder / anteckningar. Innan du vet ordet av det kommer dessa material att vara bortom din fantasi. Kanske fortsätter du, kanske är du delvis vilse. Vad fick då din uppmärksamhet? Du kan se moln, fåglar eller fjärilar utanför fönstret. Föreläsningen är över innan du vet det, du vet inte vad som har diskuterats och du har hamnat efter.

Låter bekant?

Detta kan förhindras genom att anteckna

Håll din hjärna upptagen

När du koncentrerar dig under talet (förmodligen dina ögon och öron), men du kanske inte är helt fokuserad på talet.

När du aktivt antecknar, när du är uppmärksam på information om vad som behöver skrivas, använder du nu dina sinnen mer.

På så sätt kan du fokusera på talet istället för att fokusera på distraktioner utanför fönstret. Detta hjälper till att hålla dig från att driva och hamna efter.

Vet var du ska fokusera när du lär dig

Medan många professorer kan använda liknande kurser för att undervisa, och kanske till och med använda samma lärobok, har varje lärare sina egna undervisnings- och testmetoder.

De ämnen som din professor föredrar är mer benägna att dyka upp i kommande tentor och frågesporter. Att ta anteckningar och skriva ner de citerade exemplen är det bästa sättet att identifiera de typer av problem som professorn oroar sig för.

Du har faktiskt också en klar uppfattning om vilka ämnen du ska hoppa över.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *