Studietips för studenter och gymnasieelever

Om du kämpar i skolan kan det hjälpa dig att ändra ditt sätt att studera. Jag är säker på att du känner till alla vanliga förslag: göra ett schema, ta en paus var 20: e minut, minska distraktioner, läs detta kapitel före lektionen, ordna material osv. Allt detta är bra idéer, men inget av dessa problem löser det grundläggande problem med inlärningssvikt. Du kanske inte riktigt tänker på material på ett sätt som hjälper dig att komma ihåg dem. Jag kommer att introducera två studiefärdigheter och tekniker, dessa färdigheter och tekniker kan ändra din syn på material, ändra din inlärningsnivå och din akademiska prestation.

Det viktigaste inslaget i bra lärande är: intresse.

Lättare sagt än gjort. Tänk om du tycker att ämnet är tråkigt? Tja, om materialet eller presentationen inte naturligt fångar din uppmärksamhet bör du sätta ditt intresse för materialet.

Den näst viktigaste delen hjälper den första delen: du måste ställa frågor. Ställ frågor tills du är intresserad. Under föreläsningen, när man läser, när man diskuterar ämnet med människor och när man ställer frågor när man tittar på flashminneskortet. ställa frågor. När du ställer en fråga, överväga materialet och skapa kopplingar mellan saker för att hjälpa dig att komma ihåg materialet.

Dessutom, om du är intresserad kommer du att trivas mer än andra.

Intresserad igen … Använd dina egna intressen för att bli intresserad av materialet.

gillar du att titta på filmer? Jämför det du forskar med filmens plot, inställning eller karaktär.

  • Om du studerar biologi, bestäm vilken del av djuret, växten eller den specifika vägen eller
  • Ekosystemet kommer att bli din favoritfilmstjärna och varför.
  • Skriv ditt eget manus och låt delarna utföra uppgifter precis som ett äventyr.
  • Fråga dig själv när du utför denna operation – fördjupa dig i den.

Gillar du konst? Skapa collage, målningar eller teckningar som på något sätt representerar det du lär dig.

Gillar du dans?

Kompositionen representerar den åtgärd du lär dig. Låt andra dansa med dig. Om du delar kan du till och med få några extra poäng.

Gillar du att resa?

Behandla ämnet som om du studerade internationella relationer. Vilken del av dig studerar, vilken del eller vilken part har problem med andra människor och varför?

Älskar du musik?

Skriv låtar om ditt ämne, eller skriv nya texter till favoritlåtar relaterade till ämnet du undersöker. Försök att göra det roligt eller sexigt eftersom du är mer benägna att komma ihåg det på detta sätt. Utmana dina vänner att skriva rap om olika ämnen att dela med varandra. Ännu en möjlighet att tjäna extra kredit?

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *