Studietips för framgång

Oavsett om det är formellt eller informellt har jag varit student hela mitt liv. Jag har officiellt avslutat 6 års grundutbildning och 4 års gymnasieutbildning. Jag gillade också fyra års lärarutbildning och inom alla dessa områden var jag alltid en av de bästa.

Studieteknik

Gör en studiekalender –

studera inte bara de ämnen du tycker om.

Kalendern kan hjälpa dig att balansera vad du kanske har utsikt över. Jag föreslår sårbarheter som kräver din särskilda uppmärksamhet.

Flitigt att hålla disciplin –

följ alltid disciplinen för att hålla dina egna löften. Framgångsrikt lärande kommer från disciplin och kan följa de mål du har satt dig. Framgång är inte automatisk utan ett medvetet resultat av lärande.

Gå med i en forskargrupp –

Intressant, när du delar en idé om ett ämne, öppnar det sinnet för saker du aldrig har sett förut. Jag minns att jag hade tre andra kollegor under min O-nivåprov: vi var ansvariga för varandras forskningsämnen och lämnade dem till andra när vi var redo. Mina vänner utmanade mig och bad mig att samla information och fördjupa mig i ämnet. Jag undervisar alltid i kemi och mina vänner gör mer arbete inom fysik och biologi. Vi tre har uppnått utmärkta resultat inom det vetenskapliga området, även i vår undervisning.

Gå med i biblioteket –

det här är en av de billigaste sakerna. Biblioteksmiljön stimulerar inlärning och ger dig det fokus du behöver. Du känner dig hemma när du är hos andra människor som studerar.

Granskning och repetition:

Bläddra bland det material du har lärt dig i klassen och eventuellt relaterat material. Viktigast, se om du kan träna det du lärde dig i klassen. Ju mer du tränar i verkligheten, desto mer blir du upptagen i ditt huvud. Revisionen kan öka ditt förtroende för provet.

Samla tidigare tentor –

detta är det bästa sättet att behärska de typer av frågor som ställs under tentamen. Försök bestämma tiden och svara på samma frågor. Låt någon kontrollera och markera ditt arbete. Snart är du redo för provet.

Gör en beställning i ditt hål –

om det är förvirring tar det längre tid att hitta information i ditt rum. Ordna alltid böckerna tydligt och ordna dem för enkel åtkomst. Att stänka i hålen kan göra att du lätt känner dig trött och kan fokusera din uppmärksamhet på att studera.

Eliminera störande ljud –

mobiltelefonens ringsignaler, sånguppspelning, kommer att hindra inlärningsprocessen. Jag vet att vissa gillar att lyssna på mjuk musik medan de studerar. Individer är olika. Musik tenderar att stjäla din tid och energi. Skapa din bästa arbetsmiljö.

Få råd om författaren och hur man läser böcker –

inte varje bok är nödvändig för det du studerar. Din handledare eller lärare ger dig gärna rekommenderade läroböcker. Slösa inte tid på böcker du inte behöver inom studieretningen.

Uppmuntra lärande entusiasm –

om du inte har direkt lärande entusiasm, kommer du inte att vilja lära dig. Du måste i din kropp finna önskan om kunskap och önskan om förståelse. Det är denna entusiasm som motiverar dig att leta efter böcker och läsa dem entusiastiskt.

Huvudhemligheten med att klara provet är den förberedelse du behöver göra. Nu räcker det. De säger att förbereda sig för misslyckande förbereder sig för misslyckande.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *