7 framgångsrika studietips för vuxna studenter

De flesta vuxna återvänder till universitet eller högskola för att fortsätta studera online eller offline. Många vuxna letar efter karriärrelaterad utbildning för att främja karriärutveckling eller förbereda sig för jobbfrämjande. Om du ibland arbetar är det inte lätt att återvända till universitetet för att anpassa sig till det nya inlärningssystemet och slutföra dina studier framgångsrikt.

Som vuxen måste du anpassa dig till några viktiga studievanor för att lyckas med vuxenutbildningen. Om du till exempel är en anställd vuxen, till exempel en filialchef för ett företag, och sedan återvänder till college för att studera, kan du ha svårt att få tillräckligt med tid för att studera samtidigt som du bibehåller ditt arbete och familjeliv effektivt. Din ledningsnivå bör inte vara en ursäkt för att dina vuxna elever misslyckas.

Här är 7 framgångsrika inlärningstips för vuxna elever som vill lyckas med vuxenutbildning.

Fråga efter hjälp

Oavsett hur gammal du är, försök inte vara superman eller kvinna. Låt din familj och vänner hjälpa dig. Om du är villig att acceptera någon hjälp, även om du behöver den, var inte stolt. När det gäller utbildning finns det ingen fördel, så om du bestämmer dig för att gå tillbaka till skolan som vuxen, vänligen acceptera någon form av hjälp. Fråga alla som kan hjälpa dig att lösa akademiska problem.

Tidsplanering

Många vuxna studenter arbetar hårt för att klara sin familj, sitt arbete och andra uppgifter medan de studerar hårt, så deras liv är mycket upptagna. Som vuxenstudent är det viktigt att ha ett inlärningsschema. Se till att få en dagbok och tidtabell under lektionen. Avsätt tid för normal studie och notera datumet då uppgiften lämnades in. Lägg inte av skiftarbete, gör studier till din högsta prioritet. Detta kräver bra tidshantering under vuxenstudier. Du måste se till att allt är i linje med ditt schema och att det blir framgångsrikt som planerat.

Ansvarig för dina studier

Om du återvänder till skolan som vuxen bör du veta att lärande vanligtvis är en tvåvägsprocess. Dina lärare är ansvariga för att överföra sin kunskap till dig, men det är ditt ansvar att se till att du lär dig denna kunskap. Du ansvarar för din egen inlärningsprocess och ser till att du förstår den nya informationen från läraren och hanterar den effektivt. Genom att vara ansvarig för dina studier gör du ditt och din lärares arbete väldigt enkelt. Läraren behöver inte övervaka dig för att säkerställa att du arbetar enligt studieplanen. Till skillnad från barn måste du vara ansvarig för ditt eget lärande för att göra det framgångsrikt.

Var en aktiv lyssnare

En aktiv lyssnare betyder inte nödvändigtvis en lugn person, men det betyder vanligtvis att du är mycket fokuserad på att lyssna. Därför måste man lyckas bli en mogen elev, att bli en framgångsrik lyssnare. Gör viktiga anteckningar under lektionen och fråga om du behöver klargörande. Gör inte något som får klassen att känna sig delvis nöjd med det innehåll läraren har gett dig. Ha alltid modet att ställa frågor så kommer du att lyckas med vuxenutbildningen.

Anteckna eller skapa en tankekarta

Se till att hålla reda på viktiga ämnen skriftligen under föreläsningar eller lektioner. Du kommer inte ihåg allt du lärde dig i klassen, så det är mycket viktigt att skriva ner all information du behöver. Detta hjälper dig oerhört under din granskningsperiod och gör det enkelt för dig att komma ihåg vad du undervisade i klassen.

Låt inte din rädsla förstöra dina chanser.

För att lära dig rätt måste du ta risker och prova nya saker. När du provar nya saker gör du vanligtvis några misstag och lär dig av dem. Oroa dig inte för vuxna elever gör misstag. Det är normalt att göra misstag. Låt inte dessa misstag undergräva ditt mål att säkerställa framgång i slutet av undervisningen.

Hitta en bekväm inlärningsmiljö

Om du är en person som är lätt störd under dina studier är det mycket viktigt att få en lugn plats (till exempel ett bibliotek). Se till att stänga av din mobiltelefon eller sätta din mobiltelefon i tyst läge under inlärningsprocessen så att inkommande samtal inte stör din inlärningsprocess.

Slutligen, om du noggrant följer ovanstående 7 tips blir du en vuxenstudent och din vuxenutbildning blir inte så svår som du tror.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *