5 Studietips för tentor

Testtiden är den tid då du känner dig rädd, slarvig eller säker på vad du gjorde under året. Jag har gått igenom alla dessa frågor, den värsta känslan är när jag känner mig rädd eller vårdslös, och den bästa känslan är när jag känner mig säker på mitt arbete det senaste året.

Problemet är att rädsla förlamar eleverna före tentamen. Vid denna tidpunkt bör du veta att du kan använda denna rädsla på ett positivt sätt för att studera hårt och få ut det mesta av ämnet.

Här är några tips för examensstudier:

Skriv ner examensfrågor från tidigare år: Det första man ska veta är att känna till ämnesdelarna, och det snabbaste sättet att förstå det är att skriva ner examensfrågor från tidigare år. Att skriva frågor för de tre till fem tentorna under tidigare år ger dig en snabb och fördjupad förståelse av ämnet och områden att fokusera på.

Börja med den del du känner bäst: använd inte den del du inte känner för att studera för tentamen. Det rekommenderas att börja undersöka vad du vet. Det är också tillrådligt att dela upp de delar du känner till delar du inte känner för att inte bli uttråkad när du studerar för examen.

Studera bara nästa ämne du kommer att ta: Du kan överväga att studera detta ämne efter nästa examen eftersom du får lite extra tid. Om du gör det kan du känna dig förvirrad under nästa examen, så det rekommenderas att du inte fortsätter studera och känner dig förvirrad efter nästa examen.

Dela din tid mellan kurserna två veckor före provet: varje år finns det långa och svåra kurser och några korta och enkla kurser. Ordna tiden mellan varje ämne så att du vet hur mycket tid varje ämne tar. Om du till exempel använder 3 dagar för fysik och matematik, 2 dagar för kemi och 1 dag för engelska kurser, kommer detta att göra det möjligt för dig att slutföra alla kurser i önskad tid. Även om du inte har slutfört den tidigare kursen måste du byta till en annan kurs inom den angivna tiden. Det är därför det är så viktigt att spendera tillräckligt med tid på att planera ett studieplan.

Öva på att justera din avslappningstid: För mig är avkopplingstiden innan du går och lägger dig. Efter att ha vaknat och badat, övade jag under denna tid revisioner genom att tänka noga på innehållet i hela forskningsdagen, vilket hjälpte mig att snabbt och enkelt komma ihåg informationen när jag löste provet. Detta hjälper mig att undvika strömavbrott när jag felsöker testet.

Jag använde dessa 5 studietekniker för att ta provet, och de fick en hög poäng på 97% på min gymnasium, vilket hjälpte mig att komma till den tekniska skolan jag alltid har drömt om. Jag har förverkligat en av de viktigaste drömmarna som jag alltid har drömt om.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *