4 studietips för online-studenter

Idag tar många människor onlinekurser för att förbättra sig själva eller få yrkeskvalifikationer. Men inte alla kan bli en framgångsrik online-student och slutföra ett online-lärande program. Du måste kunna anpassa dig till inlärningsmiljön online och utnyttja online-resurser till fullo för att hjälpa dig att lära dig online. Här är fyra online-inlärningstips som referens:

Tips 1: Använd Wikipedia som referenskälla

Wikipedia kan vara en värdefull resurs för studenter online. Det finns många ämnen på Wikipedia och du kan hitta artiklar och information om ditt ämne. Eftersom Wikipedia är en offentligt skriven uppslagsverk kan du göra din del om någon information saknas. Observera att all information på Wikipedia har redigerats av användaren och kan innehålla fel. Kontrollera informationen noga innan du sparar eller använder den som referens för online-lärandeuppgifter.

Förutom att lägga till information i skriftlig form kan du också spela in läsningen av innehållet i det talade Wikipedia-projektet. Läsning kan hjälpa dig att komma ihåg bättre och inspelning kan hjälpa andra Wikipedia-användare i framtiden.

Tips 2: Gå med i diskussionsforumet

Ett ämne kan ha olika åsikter eller åsikter från olika människor. Därför kan du lära dig andras idéer genom att gå med i olika online-diskussionsforum för dem att lära sig. Att lägga upp dina frågor för att hitta svar och svara på andras frågor hjälper dig att förstå bättre medan du utvidgar dina åsikter om ämnet genom diskussioner. Du kan till och med skapa ett eget diskussionsforum för ditt forskningsämne och bjuda in andra att lägga upp sina åsikter och diskutera specifika ämnen relaterade till det ämnet då och då.

Tips 3: Publicera läsanteckningar online

Det finns många webbplatser där du kan dela läsanteckningar med andra som är intresserade eller som studerar samma ämne med dig. stu.decio.us och JotCloud.com är de mest populära online-delningswebbplatserna. Att lägga ut anteckningar online hjälper dig att verifiera de ämnen du har lärt dig när andra som läser anteckningarna kommer att meddela dig om de hittar några misstag. Dessutom hjälper anteckningarna du publicerar online också andra att slutföra sina uppgifter.

Tips 4: Skapa och sända en podcast

Att lära sig genom att skapa en podcast kan vara kul, och det kan verkligen hjälpa dig att förstå ämnet för studien. Många webbplatser låter dig lära dig att skapa din egen podcast. Om du är villig att vidta åtgärder för att skapa din första podcast är det inte svårt. Du kan dela podcasts med andra via podcastsändningssidan så att andra som är intresserade av ämnet också kan dra nytta av din produktion.

Generalisera

Att hitta nya sätt att lära sig kan hålla din inlärningsprocess frisk och hjälpa dig att bättre förstå inlärningsämnen. Ovanstående 4 tips kan komma igång, men du kan också använda många andra unika metoder för att lära dig online.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *